محققان چینی روشهای جدیدی برای تولید نور شبیه لیزر ابداع کردهاند که به طور خاص سرعت ارتباط دستگاههای الکترونیکی روزمره را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر
به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان دانشگاه شانگهای و انستیتو «Optics and Fine Mechanics» تحت نظارت آکادمی علوم چین دستگاه جدیدی را ابداع کردهاند که این نور را میسازد و به عنوان یک لیزر الکترون آزاد معرفی شده است.
فناوری این ابزار چندان جدید نیست. چنین لیزرهایی قبلا نیز وجود داشتند اما حجیم بودند، انرژی زیادی مصرف می کردند و در تاسیسات گرانقیمت قرار داشتند. به همین دلیل استفاده از آنها برای فعالیتهای روزمره یا متعدد ممکن نبود.
اما دستگاه جدید از یک سیم نازک به طول ۸ سانتیمتر استفاده میکند تا نوری شبیه لیزر را در طیف وسیعی از طولموجها برای کاربردهای مختلف ساطع کند.
یه تیان یکی از محققان این پژوهش می گوید: با یافتن راهی جهت هماهنگ سازی الکترونها شبیه یک گروه از نگهبانان برای تولید نیروی بیشتر، این ابزار ابداع شده است.
برای ساخت لیزر، باید الکترونهای موجود در اتم مواد اپتیکی مانند شیشه، کریستال یا گاز انرژی را به شکل نور یا الکتریسیته دریافت کنند. پس از این فرایند مازاد انرژی الکترونها را به مدار پر انرژیتر منتقل میکند. اما این روند چندان دوام نمییابد و خیلی زود الکترونها باید به مدار نرمال خود بازگردند و در طی این مسیر فوتونهایی نیز منتشر کنند. در اشعههای لیزر فوتونها همگی در یک جهت و یک طول موج حرکت میکنند. محققان چینی نیز موفق شدند همین روند را دوباره بسازند.
این تحقیق در نشریه «نیچر» منتشر شده است.
بدون دیدگاه