گروهی از محققان با همکاری دو پژوهشگر ایرانی روشی نوین برای فیلمهای بستهبندی حافظ محیط زیست ابداع کردهاند.
به گزارش خبرنگار مهر، ورقههایی که از چند لایه پلی (اسید لاکتیک) (PLA) و نشاسته ترموپلاستیک (TPS) ساخته می شوند، ویژگیهای مکملی دارند که در بستهبندیهای حافظ محیط زیست کارآمد هستند.
در همین راستا گروهی از محققان بینالمللی با همکاری احمد رضایی کلاهچی و احسان بهزادفر یک فرآیند کواکستروژن سه خطی داخلی برای ساخت ورقه یا فیلمهای چند لایهای ابداع کردند.
در کل اکستروژن یکی از عمومیترین فرایندهای تولید محصولات پلیمری است. این فرایند در تولید محصولاتی که بصورت یکنواخت و مداوم تولید میشوند (مانند لوله و پروفیلها) کاربرد دارد. فرایند کواکستروژن نیز اکستروژن چند لایه از مواد بطور همزمان است.
این فیلمها با نرخ برش (Shear rate) و نسبت ویسکوزیته (چسبناکی) متفاوت با و بدون سازگار کنندهها تولید شدند. برای بررسی استحکام چسبندگی و یکنواختی این فیلمها از آنالیزهای رئولوژیکی و حرارتی استفاده شد.
رئولوژی در واقع رفتار ویسکوز و الاستیک سیستمها را به صورت مجزا و در ارتباط با یکدیگر بررسی میکند.
درهرحال نتایج بررسی و تحلیلها نشان داد که نرخ برش تا ۱۳۶درصد بر استحکام چسبندگی تأثیر دارد. نسبت ویسکوزیته یا گرانروی که بر اساس محتوای نرمکننده در TPS تغییر میکند، استحکام چسبندگی را تا ۴۸ درصد در محدودههای مورد بررسی تحت تأثیر قرار میدهد، که حداکثر آن را در ۲۵ درصد وزنی نرمکنندههای اضافه شده نشان میدهد.
این پژوهش اهمیت پارامترهای مواد و پردازش را در طراحی یک روش بستهبندی حافظ محیط زیست برجسته میکند.
بدون دیدگاه